flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Дружківці почався суд над військовослужбовцем, постріл з гранатомету якого лишив життя товариша по службі.

30 квітня 2015, 10:00

     

    Дружківський міський суд почав розглядати кримінальне провадження за  фактом постріла з підствольного гранатомету, що стався на території базування аеромобільної бригади ЗСУ на селищі Торецький 20 листопада 2014 року.

    Один загиблий і вісім поранених військовослужбовців, що знаходилися в той момент на території базування десантної аеромобільної бригади Збройних Сил України на селищі Торецький. Плачевний підсумок подій 20 листопада 2014, стали гучною подією для нашого невеликого міста та й досі викликає суспільний резонанс.Розрив гранати, випущеної з підствольного гранатомета автомата Калашникова, виданого 27-річному наводчику аеромобільної бригади ЗСУ, забрав життя старшого прапорщика і заподіяв серйозної шкоди здоров'ю восьми постраждалим.
    Перше судове засідання у справі обвинуваченого у вчиненні злочину відбулося 23 квітня. Звинувачення в суді підтримує військовий прокурор Олександр Говорущак. У залі суду також були присутні постраждалі і вдова загиблого.
    У подробицях інциденту розбирається колегія суддів Дружківського міського суду у складі трьох суддів.
   Військовослужбовець, обвинувачений за статтею 414 Кримінального кодексу України «Порушення правил поводження зі зброєю, а також речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих», свою вину визнав частково.Міра покарання за статтею 414 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 12 років.
 
Прес секретар суду Деркач О.А.