flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 років за ґратами за «дружню» співпрацю з державою-агресором

23 серпня 2024, 10:22

   21 серпня 2023 року Дружківським міським судом Донецької області оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням уродженки міста Дебальцеве Донецької області, громадянці Б., 1986 року народження, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в окупованій адміністрації держави-агресора).

   Після створення окупаційного органу адміністрації РФ громадянка Б., усвідомлюючи суспільну небезпечність своїх дій, діючи умисно, всупереч інтересам держави України, її суверенітету й територіальній цілісності, у лютому 2023 року прийняла пропозицію представників держави-агресора – Російської Федерації та представників незаконних збройних формувань так званої «днр» та добровільно зайняла посаду «управляющего делами Мироновской поселковой администрации донецкой народной республики» на тимчасово окупованій території смт Миронівський Світлодарської міської територіальної громади Бахмутського району Донецької області, тобто добровільно зайняла посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора.

   Судом встановлено, що обвинувачена, обійнявши посаду керуючої справами Миронівської селищної адміністрації «днр», разом із Денисом Пушиліним та Анжелікою Россохою проводила зустрічі з мешканцями селища, на яких висвітлювалися питання роботи Пенсійного фонду, медичних закладів тощо.

   Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд виніс покарання громадянці Б. у виді позбавлення волі строком на 10 років з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна на користь держави, та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 15 років.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області