flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок за колабораційну діяльність

26 квітня 2024, 11:21

19 квітня 2024 року Дружківським міським судом Донецької області оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканці  міста Світлодарськ Бахмутського району, громадянці К., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 111-1 КК України (колабораційна діяльність).

Судом встановлено, що у травні 2022 року, громадянка К., перебуваючи на території м. Світлодарськ Бахмутського району Донецької області, діючи умисно, за власною ініціативою, з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого  так званої  «адміністрації міста Світлодарськ», надала при цьому згоду на виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території.

Таким чином, громадянка К. підтримала рішення та дії держави-агресора, окупаційної адміністрації та добровільно зайняла посаду так званого «начальника отдела жилищно-комунального хозяйства администрации города Светлодарска» та була призначена відповідно так званого «Приказа Главы администрации города Светлодарска Козловского М.С.».

Дії обвинуваченої кваліфіковані за ч. 5 ст. 111-1 КК України, тобто добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Дослідивши матеріал кримінального провадження, суд призначив обвинуваченій покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна на користь держави та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 15 років.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області