flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі: вирок суду зрадникові України

19 квітня 2024, 10:07

   11 квітня 2024 року Дружківським міським судом Донецької області ухвалено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням уродженця м. Донецька, громадянина України, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.

   Обвинувачений у серпні 2022 року, перебуваючи у м. Комсомольськ (Кальміуське) Старобешівського району Донецької області, мобілізувався до незаконного збройного формування 4 батальйон «1-я Славянская бригада», яка повністю підконтрольна та керована збройними силами РФ, на посаду гранатометника.

   Перебуваючи у Покровському районі Донецької області, обвинувачений виконував вказівки та накази військовослужбовців збройних сил РФ, здійснював спостереження за можливим проривом військовослужбовців ЗСУ та відбиття штурмових атак.

   У вересні 2023 року в ході штурмових дій з боку військовослужбовців ЗСУ позиції ЗС РФ зрадник припинив збройний опір та склав зброю, таким чином його злочинна діяльність на боці держави-агресора – РФ була припинена.

   Колегія суддів вважає винуватіть обвинуваченого доведеною та кваліфікує його дії за ч. 2 ст. 111 КК України як державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, вчинене в умовах воєнного стану.

   Суд призначив йому покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області