flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено вирок за колабораційну діяльність

29 березня 2024, 10:26

25 березня 2024 року Дружківським міським судом Донецької області оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням уродженки м. Єнакієве Донецької області, громадянки К., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111-2 КК України (колабораційна діяльність).

Судом встановлено, що громадянка Т. до 24 травня 2022 року перебувала на посаді в.о. директора Світлодарського навчально-виховного комплексу, була депутатом Світлодарської міської ради. З моменту окупації м. Світлодарська Донецької області вона була призначена на так звану посаду директора Світлодарського навчально-виховного комплексу «міністерства освіти і науки днр», таким чином умисно вчинила дії, спрямовані на допомогу окупаційній адміністрації держави-агресора, шляхом передачі матеріальних ресурсів та інших активів, наявних у її розпорядженні, окупаційній адміністрації держави-агресора, а саме приміщень навчального закладу на території міста Світлодарськ. Також брала участь в організації відкриття громадської приймальні так званого глави «ДНР» на території Світлодарського навчально-виховного комплексу.

Дослідивши матеріал кримінального провадження, суд призначив обвинуваченій покарання у вигляді 11  років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, а також посади, пов’язані з освітнім процесом строком на 14 років з конфіскацією всього майна, належного їй на праві власності.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області