flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканця Донецька, який добровільно перейшов на бік ворога, засуджено на 15 років позбавлення волі

29 березня 2024, 10:24

   Дружківським міським судом Донецької області оголошено вирок мешканцю міста Донецька, обвинуваченому за частиною 1 статті 111 (умисне вчинення, будучи громадянином України, діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, що полягало в переході на бік ворога в період збройного конфлікту) та за частиною 2 статті 111 (вчинення громадянином України умисного діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України, що полягає в переході на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану) КК України.

    У ході розгляду судом встановлено, що обвинувачений з 24 лютого 2022 року по 06 березня 2022, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, діючи умисно, з корисливих та ідеологічних мотивів, добровільно прийняв рішення вступити до військового підрозділу так званої «донецької народної республіки» - 5 батальйону 105 стрілецького полку, що є складовою частиною окупаційних військ так званої «днр».

   21 жовтня 2023 року він, перебуваючи у складі 114 бригади стрілецького взводу снайперів у Покровському районі Донецької області, брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на боці ворога, де його злочинна діяльність була припинена військовослужбовцями ЗСУ – взято в полон.

   Колегія суддів дійшла висновку про доведеність вини обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1,2 ст. 111 Кримінального кодексу України  в повному обсязі.

   Суд визнав чоловіка винним та за сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш сурового покарання більш суровим, призначив остаточне покарання у виді 15 років з конфіскацією всього належного йому майна.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області