flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі за державну зраду: вирок суду

22 березня 2024, 12:48

12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна – таке покарання виніс Дружківський міський суд Донецької області мешканцю м. Макіївки Донецької області, громадянину Л.

   Обвинувачений з лютого 2022 року добровільно вступив до незаконного збройного формування – «1-го окремого батальйону територіальної оборони ДНР». На посаді кулеметника він укріплював позиції, із застосуванням вогнепальної зброї здійснював вогневу підтримку особового складу ЗС РФ, виконував вказівки та накази командирів НЗФ, проходив навчання з тактики ведення бою, брав участь у штурмових діях проти підрозділів ЗСУ.

   У жовтні 2023 року в ході бойових дій в Очеретинській територіальній громаді Покровського району Донецької області обвинувачений припинив збройний опір та склав зброю, таким чином його злочинна діяльність на боці держави-агресора РФ була припинена.

   Враховуючи сукупність наведених і оцінених судом доказів, суд кваліфікує дії обвинуваченого за ч. 1 ст. 111 КК України – як державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості. Обороноздатності, державній безпеці України, що полягало в переході на бік ворога в умовах воєнного стану.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області