flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 років позбавлення волі за несанкціоноване поширення інформації: вирок суду

29 лютого 2024, 14:58

26 лютого 2024 року Дружківським міським судом Донецької області оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця м. Часів Яр Донецької області, громадянину М., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 114-2 КК України.

    Судом встановлено, що у березні 2022 року громадянин М., перебуваючи у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, поширював інформацію про місця дислокації блокпостів, військовослужбовців та військової техніки Збройних Сил України в районі міст Дніпро, Павлоград та Кривий Ріг за допомогою акаунтів у месенджерах Telegram та ZELLO. Обвинувачений передавав аудіоповідомлення, скріншоти зображення на Google мапі із зробленими власноруч помітками колишній колезі, яка на той час перебувала у м. Донецьк. Також, повернувшись до міста Часів Яр, повністю усвідомлюючи, що несанкціоноване поширює інформацію про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України, громадянин М. продовжував свою злочинну діяльність.

   Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області