flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі - вирок суду за державну зраду

22 лютого 2024, 13:07

21 лютого 2024 року Дружківським міським судом Донецької області оголошено вирок мешканцю м. Горлівка Донецької області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України.

   У судовому засіданні обвинувачений пояснив, що є громадянином України. У жовтні 2023 року його було мобілізовано представниками окупаційної адміністрації поблизу м. Горлівка. Потім на 8 днів направлено на полігон для проходження вогневої, медичної та тактичної підготовки, видано автомат, військову форму збройних сил рф, бронежилет. Оскільки на той час він був прихильником збройної агресії російської федерації проти України, підтримував їхні дії щодо протистояння підрозділам Збройних Сил України, то добровільно виконував накази командування. До того ж йому обіцяли заробітну плату 204 тисячі російських рублів, однак її не отримував. У грудні 2023 року разом із командиром та іншими особами громадянин Х. на військовому автомобілі прибув до села Донецької області, де вони мешкали в покинутих будинках, облаштовували та обороняли вогневі позиції. Саме тут його і було взято в полон військовослужбовцями ЗСУ.

   Колегія суддів визнала винним громадянина Х. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України, та призначила покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області