flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Луганчан покарано за державну зраду

22 лютого 2024, 13:05

Дружківським міським судом Донецької області уродженцям м. Луганськ винесено вироки у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України.

   Громадяни України, перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, за власною ініціативою та внутрішніми переконаннями добровільно вступили до підрозділу терористичної організації «ЛНР» та підписали відповідні контракти про проходження військової служби в МО ЛНР. Призначені на посаду стрільців, чоловіки несли чергування на блокпостах, здійснювали зведення фортифікаційних споруд на бойових позиціях ЗС рф у Донецькій області.

   Під час штурму вогневих позицій Збройних Сил України в Бахмутському районі Донецької області зрадників було взято в полон військовослужбовцями ЗСУ, таким чином припинено їхню злочинну діяльність.

   У судовому засіданні обвинувачені свою вину визнали повністю. Дії чоловіків кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 КК України, як участь у терористичній організації; ч. 1 ст. 111 КК України, як державна зрада, тобто вчинення громадянином України умисного діяння на шкоду суверенітетові, територіальної цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України, що полягало в переході на бік ворога в період збройного конфлікту; ч. 2 ст. 111 КК України, як державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану, тобто вчинення громадянином України умисного діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України, що полягало в переході на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану.

   Судом призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області