flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Втратив орієнтир - отримав 15 років позбавлення волі: вирок суду за державну зраду

16 лютого 2024, 11:13

   13 лютого 2024 року Дружківським міським судом Донецької області оголошено вирок громадянину С., мешканцю м. Феодосія АР Крим, обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада).

   У ході розгляду справи судом встановлено, що у вересні 2023 року обвинувачений добровільно уклав контракт з міністерством оборони рф та вступив у злочинну змову із представниками рф, а саме перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту.

   Пройшовши п’ятиденну підготовку на полігоні в районі села Перевальне Сімферопольського району АР Крим, був направлений до Донецької області для обладнування нових бойових позицій. За наказом командира направлений на вогневі позиції з метою евакуації поранених, поповнення запасу води та провізії та недопущення просування ЗС України. У ході висування громадянин С. втратив орієнтування та був захоплений у полон військовослужбовцями Збройних Сил України.

   У суді обвинувачений зазначив, що не дивлячись на те, що йому дали автомат Калашнікова та 5 магазинів до нього, участі в активних бойових діях не брав та не стріляв. Щиро розкаявся та просив суворо не карати.

   Суд вважає винуватість громадянина С. доведеною в межах пред’явленого обвинувачення та кваліфікує його дії за ч. 2 ст. 111 КК України як державна зрада та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області