flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі за перехід на бік ворога: вирок суду

09 лютого 2024, 10:57

Довічне позбавлення волі з конфіскацією всього майна – таке покарання виніс Дружківський міський суд Донецької області мешканцю міста Червонопартизанськ Луганської області, громадянину А., раніше вже судимого до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

   Обвинувачений у вересні 2023 року, перебуваючи у Бахмутському районі Донецької області, добровільно перейшов на бік ворога, а саме вступив до складу так званої «2-ї бригади народної міліції лнр». Призначений на посаду стрільця, ніс чергування на блокпостах і брав активну участь в оборонних штурмових діях проти ЗС України у Бахмутському районі Донецької області. Під час одного з таких штурмів його було взято в полон.

   Колегія суддів вважає винуватість громадянина А. доведеною в межах пред’явленого обвинувачення та кваліфікує його дії за ч.2 ст. 111 КК України як державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, вчинене в умовах воєнного стану.

   До покарання обвинуваченому приєднано невідбиту ним частину покарання за попереднім вироком – 13 років позбавлення волі – та остаточно призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області