flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чергового зрадника притягнуто до відповідальності

01 лютого 2024, 14:13

  23 січня 2023 року Дружківський міський суд Донецької області ухвалив вирок у справі про державну зраду.

Суд після дослідження доказів у справі встановив наступне:

громадянин України, мешканець міста Донецька з кінця липня 2016 року, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, добровільно вступив до одного зі структурних підрозділів терористичної організації «ДНР». Під час проходження служби на посаді кулеметника поблизу міста Донецька здійснював збройний опір військовослужбовцям Збройних сил України, за що систематично отримував гроші.

   У травні 2023 року обвинувачений підписав контракт на проходження військової служби в лавах збройних сил країни-агресора рф, де його було розподілено до 1-го мотострілкового батальйону 114 окремої гвардійської мотострілкової бригади. У подальшому цей батальйон було передислоковано в район н.п. Попасна Луганської області для здійснення бойових дій проти підрозділів ЗСУ.

   30 вересня 2023 року під час здійснення штурму позицій підрозділів ЗСУ у Покровському районі Донецької області злочинна діяльність зрадника була припинена – військовослужбовцями Збройних сил України взято у полон.

   Обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 258-3, ч.2 ст. 111 КК України та призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області