flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Найманця ЧВК "Редут" засуджено на 15 років

26 січня 2024, 10:05

23 січня 2024 року Дружківським міським судом Донецької області оголошено вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця міста Керч АР Крим, громадянина України, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада).

   У квітні 2023 року обвинувачений, перебуваючи у м. Ростов-на-Дону РФ, прийняв пропозицію та підписав контракт з Міністерством оборони РФ про вступ до лав штурмової роти ЧВК «Редут». Таким чином, перейшовши на бік ворога в період збройного конфлікту, вирушав для виконання «спеціальних військових задач» до так званої «зони проведення спеціальної військової операції», а фактично на територію суверенної держави Україна на лінії зіткнення Бахмутського району Донецької області.

   Обвинувачений свою вину визнав і пояснив суду, що у червні 2022 року він був засуджений кримським судом за розтрату коштів за місцем роботи на 2 роки позбавлення волі та направлений для відбування покарання до колонії м. Волгоград РФ. У квітні 2023 року йому запропонували укласти контракт з Міноборони РФ в обмін на помилування, на що він погодився. Проте, за невідомих йому причин контракт було укладено з ЧВК «Редут». Після чого його відправили до України, де у травні 2023 року він отримав поранення.

    Після лікування знову повернувся на фронт, але розчарувався у діях РФ, оскільки зрозумів, що пропаганда абсолютно навпаки надавала інформацію. Обвинувачений зауважив, що під час своєї служби нікого не вбив, оскільки лише копав окопи.

    У вересні 2023 року під Бахмутом він кинув свій автомат і здався в полон, про що не шкодує.

    Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд призначив йому покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

 

    Прес-секретар Дружківського міського суду

    Донецької області