flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зрадникам не уникнути справедливого покарання

18 січня 2024, 14:05

15 січня 2024 року Дружківський міський суд Донецької області ухвалив вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянину Т. у вчиненні кримінального правопорушення, передбачених ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, а саме: «державна зрада, тобто умисне діяння, вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України, що полягає в переході на бік ворога в період збройного конфлікту» та ч. 1 ст. 258-3 як участь у терористичній організації.

   У ході судового розгляду стало відомо, що обвинувачений Т. ще у 2015 році, усвідомлюючи свої злочинні наміри та будучи добре обізнаним щодо діяльності у так званій «Донецькій народній республіці», став її учасником, отримавши в свою чергу псевдо військове звання та позивний.

   Під час проходження служби у даному формуванні обвинувачений Т., перебуваючи у 2015 році в окремому батальйоні управління й охорони Генерального штабу «ДНР» на посаді стрільця, а у 2018 році в 1-й окремій гвардійській мотострілецькій бригаді на посаді кулеметника, безпосередньо виконував злочинні накази командування збройного формування та активно брав участь у бойових діях проти правоохоронних органів України й військовослужбовців Збройних Сил України, вчиняючи терористичні акти та провокації воєнного конфлікту.

   Обвинувачений неодноразово був поранений, після чого проходив лікування у військовому госпіталі міста Донецька. Це не зупинило зрадника: у 2023 році він повернувся на військову службу для продовження своєї протиправної діяльності, яка була припинена військовослужбовцями ЗСУ у вересні 2023 року взяттям його у полон.

   Розглянувши вказане провадження, суд визнав винним громадянина Т. та призначив покарання за сукупністю злочинів у виді 12 років позбавлення волі.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області