flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вели вогонь по українських позиціях - двох стрільців нзф рф засуджено на 15 років

22 грудня 2023, 13:04

   Суд визнав винними у державній зраді та участі у терористичній організації двох громадян України. Їх засуджено на 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що з жовтня 2022 року мешканець м. Макіївки воював проти Збройних Сил України у лавах окремої мотострілкової бригади на посадах кулеметника та оператора-навідника БМП-2. Стрілець виконував бойові завдання поблизу Покровського району Донецької області.

Житель м. Маріуполя Донецької області служив у «114-й окремій гвардійській мотострілковій бригаді ДНР», підконтрольній рф. Він на посаді гранатометника обстрілював позиції ЗСУ поблизу Ясинуватського району Донецької області.

Восени 2023 року при здійсненні штурму позицій ЗСУ в Донецькій області стрільців було взято в полон.

Під час судового розслідування обвинувачені пояснили, що перейшли на бік ворога з метою заробітку, усвідомлюючи заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України.

Колегія суддів вважає, що вина обвинувачених у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України, знайшла своє повне підтвердження у судовому засіданні. Стрільцям-зрадникам оголошено вироки.

 

Прес-служба Дружківського міського суду

Донецької області