flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Боротьба України зі зрадниками триває: 12 років позбавлення волі за державну зраду

18 грудня 2023, 10:00

   11 та 13 грудня 2023 року Дружківським міським судом Донецької області проголошено обвинувальні вироки у кримінальних провадженнях відносно громадян України, які обвинувачуються у переході на бік ворога у період збройного конфлікту.

    Громадяни України, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, вступили до незаконного збройного формування так званої ДНР та забезпечували реалізацію цілей та завдань її силового блоку. Усвідомлюючи, що діяльність терористичної організації «ДНР» є незаконною, спрямована на зміну меж території України, призводить до загибелі людей та інших тяжких наслідків, вони все ж таки не вчинили жодних дій, направлених на ухилення від проходження служби в збройних формуваннях держави-агресора – РФ, а навпаки вирішили взяти участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

   Восени 2023 року під час спроби проведення збройного штурму позицій ЗСУ в Донецькій області зрадники були поранені та взяті в полон. Таким чином їхню протиправну діяльність було припинено.

   Суд дійшов висновку, що вина обвинувачених у скоєнні кримінальних проваджень, передбачених ч.1 ст. 258-3 та ч.1 ст. 111 КК України – участь у терористичній організації та перехід на бік ворога в період збройного конфлікту – доведена.

   Обвинуваченим призначено покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

   Вирок суду набирає чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області