flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі: вирок громадянину України, обвинуваченому у державній зраді

18 грудня 2023, 10:03

   08 грудня 2023 року Дружківський міський суд Донецької області розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням уродженця м. Ровеньки Луганської області, громадянина України, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

   Громадянин Д. проходив службу у складі так званої ЛНР, був зарахований до окремої мотострілецької бригади ЛНР, де займався обладнанням вогневих позицій, блок-постів на різних ділянках фронту Луганської області, а також брав активну участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

   На початку листопада 2023 року громадянина Д. разом з іншими військовослужбовцями з його військової частини було відправлено на вогневу позицію з метою спостереження та тримання оборони. Під час виконання цього бойового завдання його злочинна діяльність була припинена військовослужбовцями ЗСУ – взято в полон.

   Таким чином, громадянин Д., діючи умисно, з корисливих та ідеологічних мотивів, перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту.

   Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, 2 ст. 111 КК України, визнав повністю.

   На підставі допиту громадянина Д., а також дослідження в межах судового розгляду матеріалів кримінального провадження, які характеризують його особу, суд погодився з кваліфікацією дій обвинуваченого, як вчинення громадянином України умисного діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній безпеці України, що полягло в переході на бік ворога в період збройного конфлікту.

   Сукупність таких обставин надало можливість зробити висновок про доведеність його винуватості у передбаченому законом порядку та призначити покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

 

Прес-секретар Дружківського міського суду

Донецької області