flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у 2016 році

05 січня 2017, 16:08

                                        ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У 2016 році.

 
Дружківський міський суд Донецької області з метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права,  а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращенння доступу до правосуддя, у Дружківському міському суді Донецької області 08 грудня 2016 року було проведено День відкритих дверей.   
Серед відвідувачів суду були учні 10-11 класів  загальноосвітніх школ №6 та № 12 м. Дружківки.
Програма проведення дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: ознайомлення з проектом «Електронний суд», работою суду з використанням відеоконференцзв`язку, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією: ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду та участь у судовому засіданні.
Розпочинаючи даний захід прес-секретар суду Деркач О.А. ознайомила учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.
Учні шкіл мали змогу почути історію створення Дружківського міського суду Донецької області, завдання суду, нововедення у законодавстві з питань судоустрою, організацію роботи розподілу обов`язків між працівниками, Конвенцію ООН про права дитини.
Після інформативних доповідей прес-секретар суду Деркач О.А. провела учням екскурсію по приміщенню суду.
Ознайомлення з работою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково-статистичних карток, порядок звернення до визнання судових рішень. Старший секретар суду Семиволос Олена Анатоліївна наглядно продемонструвала учням роботу автоматизованої системи документообігу суду та можливості Електронного суду. Також у доступній для дітей формі було роз`яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду.
Про порядок зберігання справ розповіла архіваріус суду Древаленко Наталя Євгеніївна.
 Судовий розпорядник Пшонко Валентина Володимирівна розповіла дітям про що слід пам`ятати  під час перебування у суді, як поводити себе під час перебування у суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують  негативні наслідки порушення правил поведінки у суді.
Після ознайомлення з роботою канцелярії суду присутні учні оглянули стенди, мали змогу почути та побачити по фотографіях  Голов суду від самого початку створення суду.
Останнім заходом дня відкритих дверей стала участь школярів у  судовому засіданні яке провів суддя Лебеженко Володимир Олександрович. Діти мали змогу побувати на розгляді кримінальної справи за статтею 309 ч.1 КК України, бути присутніми під час виступу сторін в судових дебатах, почути останнє слово підсудного. Надав багато цікавої інформації, як по оголошеній справі так і  в загальній формі. Його виступ став для дітей найцікавішим.