flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наказ голови суду від 12.04.2021 № 7 "Про затвердження плану заходів щодо безпечної роботи в умовах карантину для мінімізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у Дружківському міському суд

26 квітня 2021, 09:32

КОПІЯ

ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ



НАКАЗ



"12" квітня 2021 р.                                                                                                                                                                                  м. Дружківка                 № 7
                    




«Про затвердження плану заходів щодо безпечної

роботи в умовах карантину для мінімізації

ризиків розповсюдження гострої респіраторної

хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом

SARS-CoV-2, у Дружківському міському суді Донецької області»        



          Керуючись Законами України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», відповідно до п. 23 ст. 1 Закону України « Про захист населення від інфекційних хвороб», розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.02.2020 № 93-р «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої короно вірусом 2019 – nCoV», листа Ради суддів України від 16.03.2020 р. № 9-рс-186/20,  у зв’язку з поширенням на території України короновірусу COVID-19, постановою КМУ від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої  респіратурної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2» встановивши дію карантин на території України з 19 грудня 2020 року до 30 квітня 2021 року, продовживши дію карантину, встановленого постановами Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширення на території України короновірусу COVID-19 спричиненої короновірусом SARS-CoV-2» , від 20 травня 2020 року № 392 « Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України короновірусу COVID-19 спричиненої короновірусом SARS-CoV-2» та від 22 липня 2020 року № 641 « про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням короновірусу COVID-19 спричиненої короновірусом SARS-CoV-2» та відповідно до акту Вищої ради правосуддя № 763/0/15-21 від 01.04.2021 року, з метою запобігання розповсюдженню особливо небезпечного вірусу захворювання, збереження життя, здоров’я і забезпечення безпеки суддів, працівників апарату Дружківського міського суду Донецької області та відвідувачів суду, -

Н А К А З У Ю :

1.Затвердити план заходів щодо безпечної роботи в умовах карантину для мінімізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, у Дружківському міському суді Донецької області (далі-план заходів), що додається.

1.Керівнику апарату Дружківського міського суду Донецької області забезпечити виконання плану заходів.

2.Консультанту суду (по роботі з персоналом) Дружківського міського суду Донецької області Прудниковій Крістіні Володимирівни довести цей наказ до відома суддів , працівників апарату Дружківського міського суду Донецької області та службі судової охорони.

3.Головному спеціалісту з інформаційних технологій Дружківського міського суду Донецької області Марусову Олегу Вікторовичу оприлюднити цей наказ у розділі «Нормативно-правова база» рубрики «Інше» на офіційному веб-сайті Дружківського міського суду Донецької області не пізніше наступного дня за днем його видання.

4.Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.



Голова Дружківського

міського суду                                                                                  (підпис)                                                                          Г.В. Молібога

       




ЗАТВЕРЖЕНО

наказом Голови Дружківського

міського суду Донецької області

12.04.2021 року № 7



План заходів

щодо безпечної роботи в умовах карантину для мінімізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, у Дружківському міському суді Донецької області

Зміст заходу

Термін виконання

Відповідальні виконавці

Примітки

1.Організаційні заходи щодо доступу до правосуддя в умовах карантину

1.1

Здійснювати моніторинг законодавства та доводити до відома працівників суду актуальну інформацію, неухильно дотримуватися приписів нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Постійно

Голова суду, керівник апарату суду, консультант суду



1.2

Безперервно здійснювати судочинство у невідкладних справах, які визначені процесуальними кодексами .

 

До скасування обмежувальних заходів

Судді



1.3

За можливості здійснювати розгляд справ без участі сторін, у порядку письмового провадження, крім випадків, коли участь сторін є обов’язковою. Забезпечити розгляд справи в присутності сторін за їх заявою про участь у засіданні у приміщенні суду.

До скасування обмежувальних заходів

Судді, секретарі судового засідання



1.4

Доводоти до відома учасників судових процесів про можливість відкладення розгляду справ у зв’язку із карантинними заходами.

При цьому відкладення розгляду справи можливе лише у крайньому разі, лише коли його проведення з використанням електронних засобів зв’язку неможливе через процедурні та технічні причини.

До скасування обмежувальних заходів

Судді, секретарі судового засідання



1.5

Запровадити ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопії матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві; заяви про ознайомлення приймати засобами поштового та електронного зв’язку; з метою уникнення скупчення людей працівникам апаратів судів попередньо узгоджувати час відвідування суду для ознайомлення з матеріалами справи.

До скасування обмежувальних заходів

Працівники апарату суду



1.6

Припинити всі заходи, не пов’язані із процесуальною діяльністю суду (проведення нарад, семінарів, навчань та інших масових заходів), крім невідкладних. У разі необхідності забезпечити їх проведення в режимі відеоконференції або онлайн заходів.

До скасування обмежувальних заходів

Голова суду, керівник апарату суду



1.7.

Забезпечити наявність інформаційних матеріалів (щодо загальних протиепідемічних та профілактичних заходів, встановлених обмежень та умов обслуговування тощо) біля входу до приміщення суду.

 

До скасування обмежувальних заходів

Голова суду, керівник апарату суду



2. Організаційні заходи щодо організації робочого процесу в умовах карантину

2.1

Посилити заходи з охорони судів, органів та установ системи правосуддя, не допускати до приміщень судів, органів та установ системи осіб з температурою 37,2 ºС та вище та ознаками респіраторних захворювань, а також без одягненої на ніс та рот захисної маски.

 

До скасування обмежувальних заходів

Голова суду, керівник апарату суду, судді, працівники апарату суду



2.2

Здійснювати опрацювання кореспонденції в електронному вигляді (шляхом надсилання документів на офіційну електронну адресу суду як через особистий кабінет у системі «Електронний суд», поштою, або будь-якими іншими дистанційними засобами зв’язку).

 

До скасування обмежувальних заходів

Старший секретар суду



2.3

Обмежити особистий прийом громадян керівництвом Дружківського міського суду Донецької області, організувати прийом із дотриманням заходів, спрямованих на попередження поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та розмістити відповідну інформацію на офіційному сайті Дружківського міського суду Донецької області та на дошці оголошень.

До скасування обмежувальних заходів

Голова суду, керівник апарату суду



2.4

З урахуванням вимог законодавства щодо захисту персональних даних вживати заходів для встановлення кола контактних осіб та проведення з такими особами інструктажу.

Продовжувати брати участь у підготовці та підвищенні кваліфікації в Національній школі суддів України шляхом участі в онлайн-заходах (вебінари, тренінги, круглі столи, фахові дискусії, відеолекції, семінари-практикуми) та дистанційних навчальних курсах (безперервність навчання впродовж життя), а також проходити спеціалізовані тренінги щодо психологічної адаптації до роботи/життя в умовах карантину.

 

Розмістити Правила роботи суду під час пандемії на вході до суду та у приміщенні суду на видному місці.

Працівнику апарату суду, який приймає вхідні документи, необхідно мати посилені захисні засоби (пластикові екрани/ захисні окуляри)

  

Провести інструктаж щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.

 

Розробити алгоритм дій у разі виявлення випадків захворювання на коронавірусну хворобу серед суддів.

Роз’яснити про заборону самовільного залишення місць самоізоляції, обсервації.

 

До скасування обмежувальних заходів

Консультант суду(по роботі з персоналом)







Судді, працівники апарату суду



























Консультант суду





Старший секретар суду







Консультант суду









Консультант суду







Консультант суду



3. Організаційні заходи щодо організації протиепідемічних заходів у приміщенні та на робочому місці

3.1

Рішення щодо допуску осіб, які не є учасниками проваджень, приймається головуючим у справі.

 

Обмежити доступ у судові засідання осіб, які не є учасниками проваджень, із дотриманням принципу публічності судових процесів.

 

Забезпечити трансляцію судових засідань, що викликають значний інтерес громадськості, для гарантування права на справедливий і публічний судовий розгляд.

 

Розглянути можливість участі журналістів у судових засіданнях з розгляду справ, які викликають значний інтерес громадськості, за наявності можливості у залі судового засідання дотримуватися безпечної дистанції, розробити чіткі правила для журналістів, присутніх під час судових слухань.

До скасування обмежувальних заходів

Судді, судові розпорядники







Судові розпорядники





Судді, секретарі судових засідань









Судді



3.2

Забезпечити помітне маркування на сидіннях та підлозі для дотримання соціальної дистанції у приміщеннях судів.

 

Облаштувати місця для відвідувачів на відстані 2 м одне від одного.

 

Під час судових засідань використовувати засоби індивідуального захисту , зокрема респіратори або захисні маски, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлені самостійно.

До скасування обмежувальних заходів

Судді, працівники апарату суду, відвідувачі





3.3

Вживати заходів для уникнення скупчення людей у приміщеннях судів, органів та установ системи правосуддя.

До скасування обмежувальних заходів

Судові розпорядники



3.4

Перед початком роботи та перед допуском до приміщень здійснювати температурний скринінг усіх працівників та відвідувачів. Працівники та відвідувачі допускаються до приміщень та будівель суду тільки в респіраторі або захисній масці, у тому числі виготовлених самостійно.

До скасування обмежувальних заходів

Судові розпорядники, служба судової охорони



3.5

На вході до приміщення організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками, які позначаються яскравими вказівниками з інформацією про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо). Забезпечити приміщення суду рідким милом, спиртовмісними антисептиками.

Мити руки не рідше одного разу на годину.



До скасування обмежувальних заходів

Керівник апарату суду



















Судді, працівники

апарату суду



3.6

Дозволяється одночасне перебування відвідувачів із розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м площі зали.

До скасування обмежувальних заходів

Судові розпорядники



3.7

Працівникам суду утримуватися від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань, а в разі виникнення респіраторних симптомів утриматись від відвідування робочого місця, звернутись до сімейного лікаря та дотримуватись його рекомендацій.

У разі оформлення листка непрацездатності працівники суду відразу повинні повідомляти консультанта суду (по роботі з персоналом) про підтвердження в них захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

До скасування обмежувальних заходів

Судді, працівники

апарату суду













Керівник апарату суду, консультант суду(по роботі з персоналом)



3.8

Здійснювати дезінфекцію приміщення суду згідно із затвердженими графіками, розміщеними для ознайомлення в місцях загального користування.

Забезпечити максимальне використання природної вентиляції (провітрювання не менше одного разу на дві години); здійснювати обробку поверхонь, яких часто торкаються руками (дверні ручки, поручні тощо) дезінфікуючими засобами протягом робочого дня; проводити вологе прибирання приміщень не рідше ніж один раз на добу.

Забезпечити обробку дизінфікуючими засобами поверхонь, місць для сидіння, обладнання, дверних ручок, вимикачів у залах судових засідань після кожного судового засідання.

До скасування обмежувальних заходів

Прибиральниці службових приміщень



3.9

Працівники апарату суду у разі виявлення у відвідувачів ознак гострої респіраторної хвороби COVID-19 зобов’язані вжити невідкладних заходів для видалення цих осіб із приміщення суду або ізолювання їх в окремому приміщенні, а також для дезінфекції приміщення, в якому перебували такі особи.

До скасування обмежувальних заходів

Працівники апарату суду



3.10

Забезпечити суддів та працівників апаратів судів засобами індивідуального захисту із розрахунку одна захисна маска на три години роботи.

До скасування обмежувальних заходів

Керівник апарату суду



3.11

Під час перевірки громадян у приміщенні суду на наявність предметів і речовин, заборонених правилами відвідування суду, здійснювати безконтактну перевірку сумок. У разі наявності у відвідувачів антисептиків попросити використати їх задля впевненості, що це дійсно антисептик.

До скасування обмежувальних заходів

Служба судової охорони



3.12

Забезпечити наявність при виході із приміщень суду та у залах судових засідань окремих додаткових контейнерів для збирання, зберігання та утилізації засобів індивідуального захисту.

До скасування обмежувальних заходів

Керівник апарату суду