flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадова інструкція секретаря судового засідання Дружківського міського суду Донецької області

29 січня 2021, 14:40


 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Керівником апарату

Дружківського міського

суду Донецької області

Неживенко Ю.О.

«11» серпня 2020 року

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

  1. Загальна інформація

Категорія посади державної служби

В

Посада

Секретар судового засідання

Найменування структурного підрозділу1

 

Найменування державного органу

Дружківський міський суд Донецької області

Посада безпосереднього керівника

Старший секретар

Посада керівника державного органу

Голова суду

Посада особи, яка здійснює координацію діяльності1

Старший секретар

  1. Мета посади

Забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби.

 

  1. Основні посадові обов'язки

1

Здійснює судові виклики та повідомлення в справах, які знаходяться у провадженні судді, оформлює заявки до органів внутрішніх справ, адміністрації місць ув'язнення про доставку до суду затриманих та обвинувачених осіб.

2

Перевіряє, хто з учасників судового процесу з’явився в судове засідання, хто з учасників судового процесу бере участь у судовому засіданні в режимі відео конференції та доповідає про це головуючому. Вручає особам, які беруть участь у судовому розгляді пам’ятку про їхні права та обов’язки, передбачені Кримінально-процесуальним кодексом України, зазначає на повістках учасників судового процесу час перебування в суді.

3

Забезпечує фіксування судового засідання технічними засобами та проведення судового засідання в режимі відеоконференції. Забезпечує ведення журналу судового засідання, протоколу судового засідання.

4

Виготовляє копії судових рішень (рішення, вироки, постанови, тощо). В разі відсутності помічника судді, засвідчює копій судових рішень (документів) у судових справах (кримінальних провадженнях), які перебувають у провадженні судді.

5

Виготовляє виконавчі листи у справах, за якими передбачено негайне виконання.

6

Ознайомлює учасників судового процесу з матеріалами справ, які знаходяться в провадженні судді.

7

Здійснює вручення, направлення копій судових рішень, іншої кореспонденції сторонам та іншим особам, які беруть участь у розгляді справи. Обробка вихідної кореспонденції по справам, які знаходяться в провадженні судді (підготовка листів, реєстрація в АСДС, заповнення рекомендованих повідомлень, тощо).

8

Здійснює оформлення судових справ (кримінальних проваджень) відповідно до вимог Інструкції з діловодства та здійснює передачу цих справ до канцелярії суду після розгляду справи суддею.

9

Сканує матеріали судових справ (кримінальних проваджень) та приєднує їх до обліково-статистичної картки відповідної судової справи (кримінального провадження) в Автоматизованій системі документообігу суду в період перебування справи (кримінального провадження) в провадженні судді. Вносить до ОСК АСДС необхідну інформацію, що стосується розгляду судової справи під час перебування справи у провадженні відповідного судді  (призначення до підготовчого судового засідання, судового засідання, перенесення, відкладення, зупинення провадження, відновлення провадження тощо).

10

Оформлює належним чином матеріали судових справ і здійснює передачу справ до канцелярії суду керуючись Інструкцією з діловодства в місцевих та апеляційних судах України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

11

Виконує обов’язки судового розпорядника у випадку його відсутності.

12

Виконує доручення голови суду, керівника апарату суду та старшого секретаря щодо організації розгляду справ.

13

Виконання інших обов’язків, які не перелічені в інструкції, але витікають зі змісту нормативних актів, наказів та вказівок, які входять до компетенції секретаря судового засідання.

  1. Права (крім передбачених статтею 7 Закону України "Про державну службу")

      Користуватися інформаційними базами даних, телекомунікаційними мережами відповідного суду в установленому порядку.

     Отримувати в межах своїх повноважень від працівників апарату суду необхідних документів, інформації (даних) для виконання завдань і посадових обов’язків.

      За погодженням з керівництвом суду  брати участь у конференціях, семінарах, нарадах та інших заходах з питань роботи суду. 

     Вносити в межах своїх повноважень пропозиції голові суду та керівникові апарату з питань удосконалення роботи суду.

    Брати участь у нарадах та зборах працівників апарату суду.

 

  1. Зовнішня службова комунікація

Територіальне управління Державної судової адміністрації в Донецькій області, Відділи Державної виконавчої служби України, Відділи Національної поліції України, установи виконання покарань, слідчі ізолятори, суди.

  1. Вимоги до компетентності

Освітньо-кваліфікаційний рівень  не нижче ступеня молодшого бакалавра або бакалавра за спеціальністю "Правознавство", "Правоохоронна діяльність" або відповідного професійного спрямування, досвід роботи не обов’язково.

Вільне володіння державною мовою.
Професійні знання (знання законодавства)

Вміння працювати з комп’ютерною технікою.

Системність і самостійність в роботі;

Прагнення до самовдосконалення шляхом самоосвіти;

Вміння знаходити вихід із складних ситуацій, комунікабельність, вміння спілкуватися з людьми, не конфліктність, стійкість до стресу;

Наполегливість, виконання на високому рівні поставлених завдань, відповідальність;