flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадова інструкція судового розпорядника Дружківського міського суду Донецької області

29 січня 2021, 14:31


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Керівником апарату

Дружківського міського

суду Донецької області

 Неживенко Ю.О.

 "11" серпня 2020року

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

Загальна інформація

 Категорія посади державної служби

 

В

Посада

судовий розпорядник

Найменування структурного підрозділу1

 

Найменування державного органу

Дружківський міський суд Донецької області

Посада безпосереднього керівника

Старший судовий розпорядник

Посада керівника державного органу

Голова суду

Посада особи, яка здійснює координацію діяльності1

Старший судовий розпорядник

Мета посади

Забезпечення реалізації державної політики у сфері державної служби.

 

Основні посадові обов'язки

1

Забезпечує готовність  до розгляду справи залу судового засідання, іншого приміщення у разі проведення виїзного засідання, взаємодіє з працівниками апарату суду з питань підготовки залу до слухання справи.

 

2

Забезпечує виконання учасниками судового процесу та іншими особами, які перебувають у залі судового засідання, розпоряджень головуючого судді в судовому засіданні.

 

3

Забезпечує координацію діяльності з керівниками підрозділів конвойної служби Національною поліцією України, Національною гвардією України щодо своєчасної доставки підозрюваних і затриманих осіб у судове засідання, для ознайомлення з матеріалами судових справ, а також інформує головуючого у справі про затримку доставки до суду  зазначених осіб.

4

Здійснює в разі необхідності взаємодію із Службою судової охорони,  Національною поліцією України, Національною гвардією України з питань спільних дій щодо підтримання громадського порядку в  приміщенні суду та в залі судового засідання.

5

Забезпечує виконання вимог процесуального законодавства щодо проведення закритого судового засідання та вживає заходи до обмеження входу до зали судового засідання сторонніх осіб. Забезпечує дотримання вимог процесуального законодавства щодо виключення можливості спілкування допитаних судом свідків з тими, яких суд ще не допитав.

6

Сприяє доступу до приміщення суду та зали судового засідання осіб з обмеженими фізичними можливостями під час реалізації ними своїх прав.

7

Здійснення контролю за наявністю наглядної довідкової інформації – покажчиків кабінетів, графіків прийому громадян, відповідних зразків процесуальних документів, складання та оприлюднення списку  розгляду справ.

8

Виконує інші розпорядження головуючого судді, пов’язані із створенням умов, необхідних для розгляду справи.

9

З урахуванням кількості місць та забезпечення порядку під час судового засідання визначає можливу кількість осіб, що можуть бути присутні в залі судового засідання та визначає конкретні місця їх розміщення.

10

Оголошує про вхід і вихід суду із зали судового засідання та пропонує всім присутнім встати.

11

Забезпечує виконання учасниками судового процесу та особами, які є в залі судового засідання, розпоряджень головуючого.

12

Запрошує, за розпорядженням головуючого, до залу судового засідання свідків, експертів, перекладачів та інших учасників судового процесу.

13

Виконує розпорядження головуючого про приведення до присяги перекладача, експерта відповідно до законодавства.

14

Запрошує до залу судового засідання свідків та виконує вказівки головуючого щодо приведення їх до присяги.

15

За вказівкою головуючого під час судового засідання приймає від учасників процесу документи та інші матеріали і передає до суду.

16

Вживає заходів щодо видалення, за розпорядженням головуючого, із залу судового засідання осіб, які проявляють неповагу до суду або порушують громадський порядок.

17

Забезпечує дотримання вимог процесуального законодавства щодо виключення можливості спілкування допитаних судом свідків з тими, яких суд ще не допитав.

18

Уживає заходів безпеки щодо недопущення виведення з ладу засобів фіксування судового процесу особами , присутніми в залі судового засідання.

19

При виникненні надзвичайних обставин (пожежа, виявлення вибухонебезпечних предметів, затоплення тощо) повідомляє керівників суду та організовує виклик спеціальних служб.

20

Виконує доручення голови суду, керівника апарату суду, старшого судового розпорядника щодо організації роботи служби судових розпорядників.

21

Виконання інших обов’язків, які не перелічені в інструкції, але витікають зі змісту нормативних актів, наказів та вказівок, які входять до компетенції судового розпорядника.

 

Права  (крім передбачених статтею 7 Закону України "Про державну службу")

      Користуватися інформаційними базами даних, телекомунікаційними мережами відповідного суду в установленому порядку.

     Отримувати в межах своїх повноважень від працівників апарату суду необхідних документів, інформації (даних) для виконання завдань і посадових обов’язків.

      За погодженням з керівництвом суду  брати участь у конференціях, семінарах, нарадах та інших заходах з питань роботи суду. 

     Вносити в межах своїх повноважень пропозиції голові суду та керівникові апарату з питань удосконалення роботи суду.

    Брати участь у нарадах та зборах працівників апарату суду.

 
Зовнішня службова комунікація
 

Територіальне управління Державної судової адміністрації в Донецькій області, Служба судової охорони, Відділи Національної поліції України, установи виконання покарань, слідчі ізолятори.

Вимоги до компетентності

Освітньо-кваліфікаційний рівень  не нижче ступеня молодшого бакалавра за спеціальністю "Правознавство", "Правоохоронна діяльність" або відповідного професійного спрямування, досвід роботи не обов’язково.

Вільне володіння державною мовою.
Професійні знання (знання законодавства)

Вміння працювати з комп’ютерною технікою.

Системність і самостійність в роботі;

Прагнення до самовдосконалення шляхом самоосвіти;

Вміння знаходити вихід із складних ситуацій, комунікабельність, вміння спілкуватися з людьми, не конфліктність, стійкість до стресу;

Наполегливість, виконання на високому рівні поставлених завдань, відповідальність;